Natural Dimensions View of Fountians court Leeds Trinity University with linear granite bench, individual timber bale seats, plank paving carpinus betulus trees, fatsia and buff resin bound gravel on ramp


Fountains Court, Leeds Trinity University

Fountains Court, Leeds Trinity University
Client
Leeds Trinity University
Year
2017
Project type
University Accommodation
Status
Completed

INTRO

The design of this space contained by six storey new and existing student accommodation combines the design of a garden courtyard, a communal space and significant level changes from adjacent areas.

THE DESIGN

The geometry and materials of the landscape design is a result of the surrounding distinctive building design style, scale, texture and layout. The angled courtyard design enhances a sense of width and creates a language for the landscape itself. The upper level of the courtyard extends from the internal communal lounge area as a gathering space with a variety of seating types, including long linear benches and individual seat bales to enhance group interactions and textures of the design. A ramp integrated with the design leads students down to a shared space drop off area to the east of the building which extends the campus past the accommodation block to a new car park.

Natural Dimensions View of carpinus betlulus against Fountains Court Leeds Trinity University