Moorfield Mews housing layout, pub redevelopment and landscaping with car parking mews, driveway entrance and detention pond.


Moorfield Mews, Mellor

Client
Private
Year
2014
Project type
Landscape Design
Status
In Progress

INTRO

Transformation of a disused pub into residential use on the edge of the Peak District National Park.

The DESIGN

The design transformed a disused pub with a large tarmac car park into 4 private dwellings with a stone sett paved courtyard parking area, private gardens adjacent to the refurbished buildings and extensive private linear gardens away from the house. Designs also created a detention pond for surface water run off, a communal orchard and a new driveway entrance incorporating controlled vehicle and pedestrian gates. Construction is in progress and photos show partial completion.