The Cottons, Holmes Chapel

Client
Charles Church
Year
2017
Project type
Residential Development
Status
In Progress

Intro

Surrounded by the Dane Valley Countryside, this residential landscape is a high quality setting to a luxury development providing substantial amenity and habitat.

The Design

Natural Dimensions created a landscape masterplan for the site to determine suitable positions for amenity space, play areas and a detention pond. Detailed planting plans for amenity space and garden plots were produced along with a long term landscape management plan. The designs provided for a prominent green at the frontage of the site to create an attractive entrance to the scheme with a grand boulevard of trees along the entrance driveway. Amenity included new collections of native woodland specimens, substantial hedgerows, a play area and multi sports court, and wetland and wildflower planting around a drainage detention pond.